Scroll to Content

Deze curieuze foto is gemaakt  op dinsdag 16 oktober 2018.  De traplift had het begeven, althans tijdelijk, zodat de bridgers moeilijk ter been niet  in de bridgezaal boven, maar in het halletje beneden moesten spelen

 

Competitiestand actueel

 

KLAVERENCOMPETITIE

 De voorlaatste zittingsronde van de Klaverencompetitie op dinsdag 5 november werd in de A-lijn  – niet geheel ongewoon –  gewonnen door Tine&Meis, op flinke afstand gevolgd door Bert&invalpartner Chris. Na Francien&Theo en Wil&Thea scoorden alle andere bridgeparen ver onder de 50 procent. Dat had tot gevolg dat in de competitiestand geen opzienbarende wijzigingen plaatsvonden: Tine&Meis blijven op kop en Francien&Theo staan zo vast als een huis op plaats twee. De derde plek wordt – zeer tot hun eigen verbazing –  nog steeds ingenomen door Ingo&Ruud. Zij hadden deze avond een matige score, maar hun achtervolgers deden het nog slechter. Onderin lijkt het doek te zijn gevallen voor Toon&Joost en Netty&Corry, tenzij er wonderen gaan gebeuren op de laatste zittingsavond volgende week. Ook Diny&Ans staan zeer stevig in de gevarenzone.

Een unicum in de B-lijn!! De dagprijs werd door maar liefst drie koppels gedeeld, te weten Christien&Mieke, Frank&Theo en Joke&invalpartner Loes met  56%. Marleen&Piet zaten daar vlak achter. Een teleurstellende score voor Huub&Piet, de trotse lijstaanvoerders. Maar dat had  geen catastrofale gevolgen voor dit bridgepaar: ze blijven in de competitiestand bovenaan staan met een riant uitzicht op promotie. Ook de gebroeders Frank&Theo hebben op plaats 2 een grote kans om Huub&Piet naar de A-lijn te volgen. Voor de derde promotieplek komen vooralsnog Miek&Mariëtte  en Marleen&Piet in aanmerking. De “echte” nummer 3, Joke&Marijke,  komen niet in aanmerking om te promoveren wegens de vele invalbeurten. we zijn benieuwd of in de laatste ronde nog grote wijzigingen zullen plaatsvinden.

Klik voor de uitslag van de klaverencompetitie op dinsdag 5 november op de  klaverenvrouw

 

 

 

 

 

Raadpleeg ook regelmatig de bridgepagina Bridge Nieuws en Bridge Actueel. Daarin kunt u mededelingen van het Soosbridge bestuur en de de wedstrijdleiding  aantreffen.

 

 

In de einduitslag van het gehele seizoen 2018-2019  over de 4 competities staan Tine&Meis als eerste met 59,25%, op de tweede plaats Francien&Theo met 51,89% en op de derde plaats Niek&Joke met 51,48%.