Scroll to Content

Deze curieuze foto is gemaakt  op dinsdag 16 oktober 2018.  De traplift had het begeven, althans tijdelijk, zodat de bridgers moeilijk ter been niet  in de bridgezaal boven, maar in het halletje beneden moesten spelen

 

Competitiestand actueel

 

Klik voor de einduitslag van de klaverencompetitie op dinsdag 13 november op de  klaverenvrouw

 

 

 

 

De ruitencompetitie is gewonnen door Tine&Meis 56,58%, gevolgd door Huub&Hillie (56,37%) en eveneens een ereplaats voor Francien&Theo met 53,67%.

Klik voor de eindstand van de ruitencompetitie van dinsdag 22 januari op onderstaand pictogram van ruitenboer

De hartencompetitie werd gewonnen door Tine&Meis met 59,25%. De tweede en derde plaats werd gedeeld door de koppels Ingo&Ruud en Niek&Joke met 51,83%. Uit de A lijn zijn gedegradeerd Wil&Thea, Marleen&Piet en Riet&Coby.

In de B-lijn konden de paren Toon&Joost en Toos&Bep, hoewel bovenaan geeindigd, niet promoveren wegens te veel invalbeurten. Daardoor zijn Christien&Mieke, Joke&Marijke en Diny&Ans gepromoveerd

Klik voor de eindstand van de hartencompetitie op dinsdag 12 maart op onderstaand pictogram van hartenvrouw.

  

 

 

 

De laatste zitting van de schoppencompetitie was een ware slot apotheose. De uitslagen in zowel de a- als de B-lijn waren opmerkelijk,  zo niet spectaculair te noemen. En dat had uiteraard weer grote gevolgen voor de einduitslag in beide lijnen. In de A-lijn wonnen Tine&Meis  – niet ongebruikelijk –  met een hoge score (68,50%), op de voet gevolgd door Thea&Francien, de vervangers van Huub&Hillie. Op eerbiedige afstand volgden Matt&Jan en  Ingo&Ruud, terwijl ook Niek&Joke het deze avond prima deden. Onderaan een rampzalige avond voor Christien&Mieke, Anny&Henny en Diny&Ans.

De eindstand van deze schoppencompetitie geeft aan dat Tine&Meis met overmacht de hoofdprijs grepen. Een alleszins eervol en troostrijke tweede plaats voor het geplaagde koppel Huub&Hillie. Voor de derde plaats opteerden Niek&Joke, Piet en Annie, Francien&Theo en Ingo&Ruud, maar Niek&Joke gingen met deze ereprijs aan de haal, met miniem verschil gevolgd door de andere drie koppels. Onderin viel het doek voor Joke&Marijke, Christien&Mieke en Diny&Ans. En jawel, Matt&Jan hebben het weer geflikt om een zeer dreigende degradatie te ontlopen door een puike laatste zittingsuitslag.

In de B-lijn won het koppel Joost&invalpartner Gerdie met enige afstand van de andere bridgers. Tot grote verrassing eindigden Jeanne&Wilna op een eervolle tweede plaats met 61%. Ook Wil&Thea en Peter&Wik behoorden deze avond tot het topsegment. Twee koppels met aanzienlijke promotiekansen, Toos&Bep en Marleen&Piet, hadden een complete off-day , hetgeen nogal wat consequenties had voor de eindstand. Daarin staat klip en klaar dat Wil&Thea de schoppencompetitie in de B-lijn hebben gewonnen en dus promoveren naar de A-lijn. Proficiat voor beide dames. een eervolle tweede plaats was weggelegd voor Toos&Bep met eveneens promotie. Een verrassende derde plek – en dus ook promotie  –  voor Toon&Joost, die vorige week nog kansloos leken. Door een goede slotronde passeerden zij Bert&Floor, Netty&Corry en Marleen&Piet

Wij wensen de degradanten veel sterkte en spelvreugde in de nieuwe competitie; datzelfde geldt ook voor de gepromoveerden.

Klik voor de einduitslag van de schoppencompetitie op 23 april op onderstaand pictogram

 

 

 

 

In de einduitslag van het gehele seizoen 2018-2019  over de 4 competities staan Tine&Meis als eerste met 59,25%, op de tweede plaats Francien&Theo met 51,89% en op de derde plaats Niek&Joke met 51,48%.

 

Direct na de laatste competitieronde werd bekend dat Hilly Cieremans, de bridgepartner van Huub, na een kort ziekbed is overleden. Wij wensen alle betrokkenen veel sterkte.

 

 

Raadpleeg ook regelmatig de bridgepagina Bridge Nieuws en Bridge Actueel. Daarin kunt u mededelingen van het Soosbridge bestuur en de de wedstrijdleiding  aantreffen. Evenals de mededeling waar in de regio bridgedrives zullen plaatsvinden.