Woensdagmiddag bridge

Begin september is het vrije bridgen op de woensdagmiddag weer van start gegaan.  Gedurende de afgelopen jaren was het technische gedeelte, het elektronisch verwerken van de uitslagen en het toesturen hiervan per email, in de handen van Ton van Kerkoerle en Huub Bens.  Maar sinds halverwege vorig seizoen zwaaien tot ieders tevredenheid Jan Jozef Pluym en Jos van Reen de scepter over het digitaal gebeuren. Ook Jeannette, de wedstrijdleidster, heeft na vele trouwe jaren het stokje overgedragen aan José van Reen

Voor deze woensdagmiddagen wordt een luttele bijdrage gevraagd van 2 Euro per paar, zorgvuldig door José beheerd. Met deze inkomsten kunnen rond Kerstmis en Pasen  leuke “aangeklede” drives georganiseerd worden voor de woensdagmiddag bridgers.

Vrij bridgen op de woensdagmiddagen is voor allen, die buiten competitieverband gezellig hun vaardigheden willen oefenen. Er bestaat dus geen enkele verplichting: u  kunt komen bridgen als u zin en  tijd heeft. Met name thuisbridgers zijn  van harte welkom.

De “oude” wedstrijdleiding Jeannette, Huub (links) en Ton.

De nieuwe wedstrijdleiding woensdagmiddagbridge

Van links naar rechts José, Jos en Jan Jozef

Fotocollage afscheid Jeannette aangeboden op woensdag 29 mei door Jos

Helaas zijn gedurende de zomermaanden twee trouwe bridgers ons ontvallen: Truus Hooiveld en Jos Becks. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte bij dit verlies.

Na een voorzichtig begin vorige week kwamen woensdagmiddag 11 september (een beladen datum in de wereldgeschiedenis!) van heinde en verre  bridgers naar de Soos, oudgedienden en paren, die vorig seizoen een bridgecursus hadden gevolgd bij Niek Marcellis. Zelfs uit het verre Lanzarote had zich een koppel aangemeld om de krachten te meten met de locale bridgeliefhebbers. Voor aanvang was het een gezellige reunie, waarin de wederwaardigheden van deze zomer verteld werden. Een speciale waardering was er voor Ria Ceelen, die na het verlies van haar partner Jos de draad weer wilde oppakken.

Na het startsignaal van wedstrijdleidster José gingen 19paren aan de slag. Dat betekende helaas een stilzittafel voor een enkele paren, maar ja,de bar is natuurlijk een uitstekende plek om de tijd te doden.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleken Mariëtte en Joost  met hun 64% de glorieuze winnaars van deze middag te zijn. Leuk omdat ze na lange tijd van afwezigheid besloten hadden de gezelligheid van de woensdagmiddag weer eens mee te maken. Of misschien ook als oefening voor de naderende competitie. Tiny&Diny en Chris&Bert hadden eveneens een uitstekende middag met een tweede en  derde plaats. Vermeldenswaardig is ook het feit dat Ria  met haar partner een eervolle vierde plek veroverden. Chapeau! Ook de rookies (de nieuwelingen) deden het niet slecht met een 8e plaats voor José&Jos en een 51% voor Andre&Theo.

Als er iets duidelijk is geworden, is het feit dat de gezelligheid en het informele van het woensdagmiddag bridgen een goede formule is. En dat voor slechts €2 per paar.

De wedstrijdleiding drukt met name de beginners op het hart om in de komende maanden met anderen af te spreken en regelmatig te bridgen om de kennis en vaardigheid te behouden!

Klik voor de uitslag van 11 september op onderstaand pictogram

.