Woensdagmiddag bridge

Begin september is het vrije bridgen op de woensdagmiddag weer van start gegaan.  Gedurende de afgelopen jaren was het technische gedeelte, het elektronisch verwerken van de uitslagen en het toesturen hiervan per email, in de handen van Ton van Kerkoerle en Huub Bens.  Maar sinds kort zwaaien tot ieders tevredenheid Jan Jozef Pluym en Jos van Reen de scepter over het digitaal gebeuren. Ook Jeannette, de wedstrijdleidster, heeft na vele trouwe jaren het stokje overgedragen aan José van Reen

Voor deze woensdagmiddagen wordt een luttele bijdrage gevraagd van 2 Euro per paar, zorgvuldig door José beheerd. Met deze inkomsten kunnen rond Kerstmis en Pasen  leuke “aangeklede” drives georganiseerd worden voor de woensdagmiddag bridgers.

Vrij bridgen op de woensdagmiddagen is voor allen, die buiten competitieverband gezellig hun vaardigheden willen oefenen. Er bestaat dus geen enkele verplichting: u  kunt komen bridgen als u zin en  tijd heeft. Met name thuisbridgers zijn  van harte welkom.

De “oude” wedstrijdleiding Jeannette, Huub (links) en Ton.

De nieuwe wedstrijdleiding woensdagmiddagbridge

Van links naar rechts José, Jos en Jan Jozef

Fotocollage afscheid Jeannette aangeboden op woensdag 29 mei door Jos

Voor de laatste keer dit bridgejaar waren de bridgers massaal naar de Soos gekomen op woensdag 29 mei. Een prettige mengeling van oude bekenden en een nieuwe aanwas.  De sfeer was, zoals gewoonlijk, uitstekend en men kon zien dat iedereen er veel zin in had om nog eens flink te vlammen. Helaas, met 15 paren, toch nog een stilzitronde voor sommigen.

Voordat wedstrijdleider José het teken gaf om te beginnen, bood Jos van Reen aan de afgetreden wedstrijdleider Jeannette onder een groot applaus een fraaie fotocollage van haar afscheid aan, hetgeen door Jeannette zeer gewaardeerd werd (zie foto boven).

 De bridgers speelden een aantal pracht partijen, waaronder een 6 SA + 1; uitstekend geboden en uitstekend gespeeld. Iedereen deed zijn uiterste best om op deze middag goed voor de dag te komen. Opvallend was, dat de “nieuwelingen” zich opvallend goed weerden. De vooruitgang is onmiskenbaar.

Na het eindsignaal bleek 1 bridgekoppel met vlag en wimpel te hebben gewonnen met daarachter een peloton  van 8 paren, die allen boven de 50% scoorden. Bert&invalpartner Jos overstegen met hun 64,22% ruimschoots de andere bridgers. De runners-up bleven daar ruim 10 procent achter. Toos&Ingo eindigden op de 2e plek, nipt gevolgd door Tiny&Diny.  De nieuwelingen Andre&Theo, alsmede Jose&Jos scoorden scoorden een prima 6e en 7e plaats en waren daar hoorbaar blij mee!

Het bridgeseizoen is nu afgesloten en begint weer op de eerste woensdagmiddag in september. Wij hopen dat jullie allen dan in grote getale weer aanwezig zult zijn.

De wedstrijdleiding drukt met name de beginners op het hart om in de zomermaanden met anderen af te spreken en regelmatig te bridgen om de kennis en vaardigheid te behouden!

Klik voor de uitslag van 22 mei op onderstaand pictogram

.