Woensdagmiddag bridge

Begin september is het vrije bridgen op de woensdagmiddag weer van start gegaan.  Gedurende de afgelopen jaren was het technische gedeelte, het elektronisch verwerken van de uitslagen en het toesturen hiervan per email, in de handen van Ton van Kerkoerle en Huub Bens.  Sinds Ton halverwege vorig seizoen vanwege zijn verhuizing stopte met zijn activiteiten, heeft Huub tot ieders tevredenheid Jan Jozef Pluym en Jos van Reen bereid gevonden om gezamenlijk het digitaal gebeuren vorm te geven. Ook Jeannette, de wedstrijdleidster, heeft na vele trouwe jaren het stokje overgedragen aan José van Reen

Voor deze woensdagmiddagen wordt een luttele bijdrage gevraagd van 2 Euro per paar, zorgvuldig door José beheerd. Met deze inkomsten kunnen rond Kerstmis en Pasen  leuke “aangeklede” drives georganiseerd worden voor de woensdagmiddag bridgers.

Vrij bridgen op de woensdagmiddagen is voor allen, die buiten competitieverband gezellig hun vaardigheden willen oefenen. Er bestaat dus geen enkele verplichting: u  kunt komen bridgen als u zin en  tijd heeft. Met name thuisbridgers zijn  van harte welkom.

De “oude” wedstrijdleiding Jeannette, Huub (links) en Ton. Huub heeft inmiddels met nieuwe, enthousiaste leden de nieuwe Weco gevormd (zie foto hieronder)

                             De nieuwe wedstrijdleiding woensdagmiddagbridge

                         Van links naar rechts José, Jos en Jan Jozef. Ook Huub

                        behoort bij dit team, maar was tijdens de fotoshoot afwezig.

Fotocollage afscheid Jeannette aangeboden op woensdag 29 mei door Jos

18 bridgeparen waren op woensdagmiddag 6 november naar de Soos gekomen om de krachten weer eens met elkaar te meten. Dat waren 4 koppels minder dan de record opkomst vorige week, toen zelfs besloten moest worden om in  twee lijnen te gaan spelen. Men ging zeer geconcentreerd aan de slag en dat resulteerde tot een paar mooie uitslagen. Allereerst valt op dat de helft boven de 50 procent scoorde en dat geeft aan dat het peil redelijk hoog was. Deze woensdagmiddagdrive werd glorieus gewonnen door Wil&Ria, die dat een paar weken geleden overigens ook al presteerden! Het verschil met de nummers twee, de immer goed spelende Huub&Thea, was ruim 4 procent. Ook Coby&Christien zaten met hun 57% in de hogere regionen. Een verheugend aantal bridgeparen bleef daar vlak achter. En speciale vermelding verdienen onze aloude bridgevrienden Arie&Annie, die gelukkig weer eens samen op de woensdagmiddag konden bridgen. Ook José&Jos, die organisatorisch de touwtjes in handen hadden, eindigden met een zeer acceptabele score.

En het moet gezegd worden: het was wederom een oergezellige middag!

Als iets wederom duidelijk is geworden, is  dat de gezelligheid en het informele van het woensdagmiddag bridgen een goede formule is. En dat voor slechts €2 per paar.

Klik voor de uitslag van 23 oktober op onderstaand pictogram

.