Woensdagmiddag bridge

Begin september is het vrije bridgen op de woensdagmiddag weer van start gegaan.  Gedurende de afgelopen jaren was het technische gedeelte, het elektronisch verwerken van de uitslagen en het toesturen hiervan per email, in de handen van Ton van Kerkoerle en Huub Bens.  Sinds Ton halverwege vorig seizoen vanwege zijn verhuizing stopte met zijn activiteiten, heeft Huub tot ieders tevredenheid Jan Jozef Pluym en Jos van Reen bereid gevonden om gezamenlijk het digitaal gebeuren vorm te geven. Ook Jeannette, de wedstrijdleidster, heeft na vele trouwe jaren het stokje overgedragen aan José van Reen

Voor deze woensdagmiddagen wordt een luttele bijdrage gevraagd van 2 Euro per paar, zorgvuldig door José beheerd. Met deze inkomsten kunnen rond Kerstmis en Pasen  leuke “aangeklede” drives georganiseerd worden voor de woensdagmiddag bridgers.

Vrij bridgen op de woensdagmiddagen is voor allen, die buiten competitieverband gezellig hun vaardigheden willen oefenen. Er bestaat dus geen enkele verplichting: u  kunt komen bridgen als u zin en  tijd heeft. Met name thuisbridgers zijn  van harte welkom.

De “oude” wedstrijdleiding Jeannette, Huub (links) en Ton. Huub heeft inmiddels met nieuwe, enthousiaste leden de nieuwe Weco gevormd (zie foto hieronder)

                             De nieuwe wedstrijdleiding woensdagmiddagbridge

                         Van links naar rechts José, Jos en Jan Jozef. Ook Huub

                        behoort bij dit team, maar was tijdens de fotoshoot afwezig.

Fotocollage afscheid Jeannette aangeboden op woensdag 29 mei door Jos

16 bridgeparen hadden op woensdagmiddag 26 februari de koude en de gevolgen van het carnaval getrotseerd en waren van heinde en verre naar de Soos getogen. Alwaar José en Jos (helaas nog zonder de geblesseerde Jan-Jozef) klaarstonden om de middag in goede banen te leiden.

Een  gedenkwaardige uitslag was het resultaat van een paar uur diep nadenken en geslaagd samenspel van de partners. Gesteld kan worden dat de eerste 4 van het klassement voor een totale verrassing gezorgd hebben.Wat heet!!! De “Elsjes” veroverden een fraaie eerste plaats met ruim 61%. Hun gezamenlijke ervaring van meer dan een eeuw is klaarblijkelijk nog niet aan slijtage onderhevig. Ook de tweede  plaats van Piet&Henny was een aangename verrassing. De Mediterrane zon heeft Piet zoveel energie gegeven dat hij zowel in de competitie als het vrij bridgen met iedereen de vloer aanveegt. En wat te zeggen van Ida&Wil met ruim 55 procent op een prachtige derde plaats eindigden. En tenslotte onze wedstrijdleiders José&Jos, die bijna 55% scoorden en op de vierdeplaats eindigden. Nu maar hopen voor het laatste bridgepaar dat ze in de ranglijsten wat stabieler eindigen en minder gaan jojo-en. De gerenommeerde winnaars van de afgelopen weken, Huub&Thea,  moesten deze week met een bescheidener plaatsje genoegen nemen. Voor onderin een opbeurend woord voor de “rookies” Theo&Andre en Esther&Janny: de “Elsjes” hebben laten zien dat bridgen een proces is van rijping! Heb dus geduld en leer elke week bij.

Als iets wederom duidelijk is geworden, is  dat de gezelligheid en het informele van het woensdagmiddag bridgen een goede formule is. En dat voor slechts €2 per paar.

Klik voor de uitslag van 26 februari op onderstaand pictogram

.