Woensdagmiddag bridge

Begin september is het vrije bridgen op de woensdagmiddag weer van start gegaan.  Gedurende de afgelopen jaren was het technische gedeelte, het elektronisch verwerken van de uitslagen en het toesturen hiervan per email, in de handen van Ton van Kerkoerle en Huub Bens.  Sinds Ton halverwege vorig seizoen vanwege zijn verhuizing stopte met zijn activiteiten, heeft Huub tot ieders tevredenheid Jan Jozef Pluym en Jos van Reen bereid gevonden om gezamenlijk het digitaal gebeuren vorm te geven. Ook Jeannette, de wedstrijdleidster, heeft na vele trouwe jaren het stokje overgedragen aan José van Reen

Voor deze woensdagmiddagen wordt een luttele bijdrage gevraagd van 2 Euro per paar, zorgvuldig door José beheerd. Met deze inkomsten kunnen rond Kerstmis en Pasen  leuke “aangeklede” drives georganiseerd worden voor de woensdagmiddag bridgers.

Vrij bridgen op de woensdagmiddagen is voor allen, die buiten competitieverband gezellig hun vaardigheden willen oefenen. Er bestaat dus geen enkele verplichting: u  kunt komen bridgen als u zin en  tijd heeft. Met name thuisbridgers zijn  van harte welkom.

De “oude” wedstrijdleiding Jeannette, Huub (links) en Ton. Huub heeft inmiddels met nieuwe, enthousiaste leden de nieuwe Weco gevormd (zie foto hieronder)

                             De nieuwe wedstrijdleiding woensdagmiddagbridge

                         Van links naar rechts José, Jos en Jan Jozef. Ook Huub

                        behoort bij dit team, maar was tijdens de fotoshoot afwezig.

Fotocollage afscheid Jeannette aangeboden op woensdag 29 mei door Jos

In onze Soos hadden zich 19 gemotiveerde bridgeparen verzameld om de strijd met elkaar aan te gaan; drie meer dan vorige week, maar dat betekende ook een stilzit tafel. Niet erg overigens, want het is altijd gezellig aan de bar! Nadat er 5 ronden gespeeld waren, kwam de befaamde apotheose: het voorlezen van de uitslagen en gemiddelden. Begonnen werd met de 19e en laatste plaats en op deze manier stijgend naar de top van de ranglijst.  Leuk is het dan om de gezichten vol hoop, teleurstelling en spanning te mogen aanschouwen. Deze zitting op 4 maart werd met overmacht gewonnen door Tiny&Diny met ruim zeven procent voorsprong op de nummers twee, Joost&Mariëtte. Hierna met weinig verschil Ton&Annie en Ingo&Piet op plek 3 en 4. Ook Ida&Willy, de “Elsjes” en Netty&Jeanette mochten blij zijn met een goede score. Theo&Andre baalden zichtbaar dat zij aan de laatste tafel een hoge score verspeeld hadden. De wedstrijdleiders bleven deze middag een beetje in de luwte. En wat te zeggen van het gerenommeerde koppel Jan&Piet met 37% voorlaatste. Dat kan “Schojk” volgende week beslist beter!

Als iets wederom duidelijk is geworden, is  dat de gezelligheid en het informele van het woensdagmiddag bridgen een goede formule is. En dat voor slechts €2 per paar.

Klik voor de uitslag van 4 maart op onderstaand pictogram

.