Woensdagmiddag bridge

Begin september is het vrije bridgen op de woensdagmiddag weer van start gegaan.  Gedurende de afgelopen jaren was het technische gedeelte, het elektronisch verwerken van de uitslagen en het toesturen hiervan per email, in de handen van Ton van Kerkoerle en Huub Bens.  Sinds Ton halverwege vorig seizoen vanwege zijn verhuizing stopte met zijn activiteiten, heeft Huub tot ieders tevredenheid Jan Jozef Pluym en Jos van Reen bereid gevonden om gezamenlijk het digitaal gebeuren vorm te geven. Ook Jeannette, de wedstrijdleidster, heeft na vele trouwe jaren het stokje overgedragen aan José van Reen

Voor deze woensdagmiddagen wordt een luttele bijdrage gevraagd van 2 Euro per paar, zorgvuldig door José beheerd. Met deze inkomsten kunnen rond Kerstmis en Pasen  leuke “aangeklede” drives georganiseerd worden voor de woensdagmiddag bridgers.

Vrij bridgen op de woensdagmiddagen is voor allen, die buiten competitieverband gezellig hun vaardigheden willen oefenen. Er bestaat dus geen enkele verplichting: u  kunt komen bridgen als u zin en  tijd heeft. Met name thuisbridgers zijn  van harte welkom.

De “oude” wedstrijdleiding Jeannette, Huub (links) en Ton. Huub heeft inmiddels met nieuwe, enthousiaste leden de nieuwe Weco gevormd (zie foto hieronder)

                             De nieuwe wedstrijdleiding woensdagmiddagbridge

                         Van links naar rechts José, Jos en Jan Jozef. Ook Huub

                        behoort bij dit team, maar was tijdens de fotoshoot afwezig.

Fotocollage afscheid Jeannette aangeboden op woensdag 29 mei door Jos

Na een goede opkomst vorige week met 20 paren,nu een record met 23 strijdlustige bridgekoppels. Dat betekende echter wel twee lijnen en een stilzittafel. Na het startsein van José begonnen de schermutselingen. Af en toe werd de stilte doorbroken door wat oerwoudgeluiden en een lange hoestbui. Ook moest Huub halverwege de bridgers vermanen om nauwkeurig met het scorekastje om te gaan: zelf had hij al enige malen verkeerd ingevoerde uitslagen te corrigeren.  Dat de strijd aan de bridgetafels hevig was geweest, blijkt wel uit de uitslagen. In de A-lijn een afgetekende overwinning voor Bert&Thera, voor de routiniers Riky&Tine en Huub&Thea. In de B-lijn met 13 paren domineerden Willem&Ingo met ruim 67 procent. Even verrassend als fraai was de tweede plek voor  Theo&Andre met een respectabele score van ruim 60 procent. Deze “rookies” blijven het goed doen! Op derde ereplek eindigden Jan&Piet voor een groepje 50-scoorders. 

Als iets wederom duidelijk is geworden, is  dat de gezelligheid en het informele van het woensdagmiddag bridgen een goede formule is. En dat voor slechts €2 per paar.

Klik voor de uitslag van 15 januari op onderstaand pictogram

.